Cum să-ți alegi rochia de mireasă de vis (PARTEA I)
Găsirea rochiei tale de vis poate fi stresantă. La urma urmei, probabil că nu ai încercat niciodată una înainte. Plus este cea mai scumpă îmbrăcăminte pe care multe femei o vor deține vreodată. Căutarea și cumpărarea unei rochii de mireasă o poți simți ca o presiune. Multe mirese aleg să cumpere mai multe rochii. Una mai formală pentru ceremonie și una centrată pe petrecere – ceea ce poate face cumpărăturile și mai stresante. Cu toate privirile asupra ta, bineînțeles că vrei să pari perfect în ziua ta cea mare.
Dar ce înseamnă perfect pentru tine? Pentru unele mirese, o rochie de vis este o rochie de bal regal, potrivită pentru o prințesă. Pentru altele, este o rochie sexy, care îi va face pe toți să-i aprecieze curbele sau un aspect care îi permite suficientă mișcare. Alegerile pot părea copleșitoare. Dar indiferent de bugetul tău, de stilul personal sau de cronologie, aceste sfaturi de cumpărare a rochiei de mireasă sunt garantate pentru a te ajuta să găsești rochia visurilor tale – cea pe care o vei iubi astăzi, în ziua cea mare și peste 30 de ani de acum înainte.
1. Fă cercetări pentru a găsi ceea ce îți place
Scoate paginile din reviste, fă click pe magazine online de rochii mireasă online, explorează pe Pinterest și află ce poartă miresele celebre pentru a întocmi un dosar vizual al rochiilor preferate.
2. Fii deschisă
Consultanții mireselor îți vor spune că văd în mod constant viitoare mirese care vin cu o idee determinată de ceea ce își doresc pentru o ținută, apoi o încearcă și nu le place – și, în schimb, optează pentru ceva complet diferit. Fii deschisă la nou în timp ce căuți rochia de mireasă. Este posibil să-ți găsești rochia potrivită, una la care nu te-ai gândit niciodată ca ar putea fi rochia de mireasă mult visată.
3. Cumpără la dimensiunile tale actuale
Chiar dacă intenționezi să pierzi în greutate înainte de ziua cea mare , fă cumpărăturile pentru rochia de mireasă la dimensiunea ta actuală, mai degrabă decât să mergi pe numere mai mici. Este mult mai ușor să probezi o rochie pe dimensiunile tale decât să încercați să îmbraci una care este prea strâmtă.
4. Cumpără din timp dar nu prea devreme
Multe rochii au nevoie de patru până la opt luni pentru a fi croite. Odată ce e gata, trebuie să mai faci pentru încă ceva timp mici ajustări sau accesorizări. Dacă ai o perioadă de logodnă îndelungată și îți cumperi rochia imediat dupa ce ai fost cerută în căsătorie, rochia cumpărată se poate demoda până la nuntă sau s-ar putea între timp să găsești o rochie care să-ți placă mau mult.
5. Calcularea bugetului
Da, este incomod să vorbești de bani dar te va salva de durerile de inimă mai târziu. Înainte de prima întâlnire cu consultantul, află cine plătește pentru rochie (familia, logodnicul, tu?). Dacă altcineva plătește, află bugetul pe care acea persoană ți-l va aloca. Astfel poți rămâne în acel buget sau să plătești singură diferența pentru a-ți cumpăra rochia dorită.
6. Ține cont și de alte cheltuieli
Dacă bugetul tău este de 2.000 de euro – de fapt nu ar trebui să cumperi o rochie de 2.000 de euro. Asta pentru că trebuie să iei în considerare și croitoria, accesoriile (voalul, bijuteriile, pantofii) și chiar și curățarea și păstrarea rochiei după nuntă, dacă dorești să o vinzi sau să o închiriezi.
7. Găsește un salon mare de rochii de mireasă
Fă-ți temele înainte de a începe programarea. Nu vrei să pierzi timp la un magazin care nu are rochii pe placul tău sau care are un serviciu de relații cu clienții îngrozitor. Obține recomandări de la prieteni căsătoriți și verifică recenzii online pentru a găsi magazine cu reputație solidă.
8. Sună înainte
Nu-ți pierde timpul la cumpărături într-un magazin care nu are stilul, designerul sau gama de preț pe care le aveai în minte. Înainte de a face o vizită, sună la salon pentru a obține informații despre prețuri și stocuri.
9. Programează-te
În majoritatea magazinelor de mireasă, rochiile nu sunt afișate într-un mod în care poți să le răsfoiești după bunul plac, așa cum poți face în alte magazine cu amănuntul. Vei avea nevoie de o programare, astfel încât un consultant vă poate ajuta să selectați rochii și să le probați.